FURNICATURI DE LA PRE-WORKOUT – ESTE NORMAL SAU NU?

Multe persoane folosesc pre-workout-uri si sunt ingrijorate cand au senzatia de furnicaturi si mancarimi la scurt timp dupa ce l-au inghitit. Este ceva normal sau ne poate face vreun rau? Care este adevarul?

In primul rand acest efect se numeste “parestezie” si este cauzat de 2 ingrediente continute de pre-workout: Beta-Alanina si Niacina (Vitamina V3). Beta-Alanina este un amino acid absolut inofensiv. Acesta iti mareste cantitatea de testosteron in corp, iti mareste performanta musculara, forta generala si viteza din timpul antrenamentului, dar in acelasi timp ajuta la grabirea procesului de refacere din timpul unui antrenament intens. Beta-Alanina este in mod normal si natural produsa de corp, dar consumata ca si supliment, creeaza o reactie a sistemului nervos care provoaca aceste senzatii de furnicaturi si mancarimi dandu-ti senzatia ca ai furnici pe sub piele. Vitamina B3 prezenta si ea in pre-workout, impreuna cu Beta-Alanina, mareste vasele sanguine de la suprafata pielii, participand la senzatia de furnicaturi si lucrand impreuna cu Beta-Alanina astfel incat sa te enrveze.

Daca urasti senzatia atat de tare ca mine, incearca sa consumi doar jumatate din portie la inceput si sa cresti usor cantitatea in fiecare zi sau sa iei doar jumatate din cupa cu 30 de minute inainte si a doua jumatate chiar inainte de inceperea antrenamentului. Nu conteaza ce greutate ai, ci doar de cum reactioneaza corpul tau si daca este obisnuit sau nu. Cu timpul ar trebui sa iti maresti gradul de toleranta dar in cazul in care nu se intampla asta, ramai la doar jumatate din portie inainte de antrenament.

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la individ la individ.

18 septembrie 2019

0raspunsuri la "FURNICATURI DE LA PRE-WORKOUT – ESTE NORMAL SAU NU?"

Lasa un Mesaj

Solutie oferita de © SEONE. Toate drepturile rezervate.