3 MODALITATI DE RECUPERARE RAPIDA DUPA ANTRENAMENT

Dupa un antrenament intens fie cu greutati sau cardio, muschii tai intra intr-un proces de refacere la care trebuie sa contribui si tu, muschii singuri nu se pot repara suficient de repede si corect. Din moment ce muschii cresc doar dupa ce antrenamentul a luat sfarsit, urmatoarele 24 de ore dupa antrenament sunt cele mai importante.

1. DORMI!

Cand corpul tau este obosit si muncit, are nevoie de mai mult somn si unul de calitate. Daca nu ii oferi suficienta odihna, vei simti nevoia de a manca mai mult in mod special mancare de calitate proasta, astfel incat grasimea corporala se va duce in sus. Incearca sa domi mai mult dupa fiecare antrenament intens si febra muschilor tai va disparea foarte repede.
Nivelul cortizolului va scadea foarte mult, mentinandu-ti sanatatea creierului, iar muschii tai tineri si in continua crestere. Un somn suficient si de buna calitate iti va transforma corpul intr-o masinarie de ars grasimea, ajutand la procesul de reducere a grasimii. Incearca sa dormi cel putin 7 ore pe noapte dupa un antrenament intens si vei putea culege roadele acestuia dupa aceea!

2. Mananca alimente bogate in nutrienti dupa fiecare antrenament!

Alimentatia este cel mai important aspect in recuperare. Muschii tsi au nevoie de o multime de nutrienti de calitate pentru a creste mai puternici. In primul rand proteina este cel mai important nutrient care va trebui sa nu lipseasca din mesele de dupa antrenament, in mod special la masa imediat dupa antrenament.
In al doilea rand, ai nevoie de carbohidrati complecsi de buna calitate care sa iti umple rezervele de glicogen si care ar aduce muschilor acel aspect de muschi plin si sanatos. Nu sari peste aceste 2 elemente extrem de importante dupa antrenament dar si in urmatoarele 24 de ore cand muschii tai lucreaza in continuare pentru a se reface.

3. Maseaza pentru a repara muschii distrusi in antrenament!

Muschii tai vor deveni extrem de tensionati in timpul antrenamentului si merita sa elimine acea tensiune cumva. Mergi la un specialist care cunoaste exact modul in care muschii tai ar trebui detensionati si apasati astfel incat sa ii relaxeze si sa faca sa dispara durerea.
Masajul previne si accidentarile, prin imbunatatirea circulatiei sangelui si prin facilitarea nutrientilor pentru a se absorbi mai bine in muschi. Masajul iti imbunatateste flexibilitatea muschilor prin intinderea fibrelor musculare, iar flexibilitatea in sala de forta este un element important in viața unui practicant de fitness.
Doar antrenamentul in sala fara sa acordam atentie recuperarii va aduce progrese mici si nesemnificative, tragandu-te in spate de la a evolua rapid si sigur. Acorda atentie acestor sfaturi si vei observa beneficii majore cu siguranta!

*Disclaimer: Rezultatele pot varia de la individ la individ.

18 septembrie 2019

0raspunsuri la "3 MODALITATI DE RECUPERARE RAPIDA DUPA ANTRENAMENT"

Lasa un Mesaj

Solutie oferita de © SEONE. Toate drepturile rezervate.